Praktische informatie.

WAT is eigenlijk de bedoeling?
HOE kom ik aan de start?
WAAR precies gaat de pompoenregatta door?
Is vooraf inschrijven nodig?
Nog vragen?De bedoeling is om met een ploeg van 4 vaarders beurtelings een afstand van ongeveer 100 meter peddelend in een uitgeholde pompoen af te leggen. Dit is werkelijk enig in België. De verschillende ploegen nemen het dus tegen elkaar op in een estafettewedstrijd. Bij het in– en uitstappen word je geholpen door een team van de organisatie.

Zie je dit wel zitten, dan verwachten we dat je inschrijft als ploeg. Een ploeg bestaat uit 4 vaarders. Er zijn aparte reeksen voor dames, heren, en de jeugd. Een gemixte ploeg mag ook. Jeugdvereniging, een groepje vrienden, een familiekring, alles is goed om met een team aan de start te komen. Plezier komt op de eerste plaats. Deelname kost 15 euro per team. Ook aan de jeugdploegen vragen we vanaf dit jaar een bijdrage van 15 euro.

Twijfel je toch nog een beetje? Kom dan gewoon een kijkje nemen! Misschien doe je volgend jaar dan toch mee. Inkom is gratis. Naast het pompoenpeddelen kan je ook nog genieten van de gezellige sfeer op de oever, een hapje en een drankje, zoals pompoensoep en Kastel bier.
terug...Hoe je aan de start komt? Eerst al goed op tijd. Meld je aan bij de startplaats aangegeven met het bord "Deelnemers". Zo weten we dat je er bent. Door de onverwacht veel inschrijvingen, hebben we een strak en krap tijdschema. De eerste reeksen starten al kort voor de middag. Het tijdschema vind je door te klikken op "Deelnemers". Kleed je goed warm aan, in meerdere lagen, bijvoorbeeld een onderhemdje, een T-shirt, een sweater, en terug een T-shirt. Misschien valt de buitentemperatuur wel mee, maar het water is fris, en omkantelen met een pompoen is niet uitgesloten. Het water is niet diep, maar wel fris. Kom in oude versleten kleren die vuil mogen worden. De binnenkant van een uitgeholde pompoen is nogal vettig. Aan je voeten doe je best oude loopschoenen of versleten bottinen die ook nat en vuil mogen worden. Reservekledij niet vergeten voor in het geval je toch een nat pak oploopt.

GSM of MP3-speler neem je best niet mee aan boord. Geef het in bewaring aan je sjoeke of moeke die ook is komen kijken, maar droog op de kant blijft staan. Ook je bril geef je best in bewaring, tenzij je die absoluut nodig hebt om te zien in welke richting je moet vertrekken. Leg dan je bril vast met een touwtje rond je nek.

Je wordt geholpen bij het in- en uitstappen in de pompoenen. Aan de startplaats krijg je een zwemvest aan. Ook op het water word je gevolgd door leden van de kayak klub in een bootje, zodat je snel uit de problemen wordt geholpen als het nodig moest zijn. Je ziet, veiligheid voor alles.

Onmiddellijk na het varen krijgt iedere deelnemer een bonneke voor een gratis en hartverwarmende tas pompoensoep. Laat het je smaken. In de loop van de namiddag is er een eerste prijsuitreiking voor de jeugd. De wisselbeker voor de winnende ploeg en een klein aandenken voor elke deelnemer. Om 17 uur is er dan nog een prijsuitreiking voor de andere reeksen.
terug...De locatie: Ark van Noë, Arkstraat 6, Lichtaart (deelgemeente van Kasterlee).
GPS : 51.210147 , 4.938325
Google maps

Er is een parking voorzien. De parking kost 3 euro per wagen, maar om parkeerproblemen te vermijden raden we de deelnemers en bezoekers aan om in de mate van het mogelijke te voet of met de fiets te komen.
De Ark van Noë bevindt zich tussen de knooppunten 30 en 22 van het FietsKnooppuntenNetwerk.
De parking bevindt zich op het kruispunt van Langenberg en het Pompenpad.
Opgelet, de Arkstraat wordt afgesloten en is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.terug...Ja, inschrijven dient op voorhand te gebeuren vóór 15 oktober. Dit is de beste garantie om zeker te zijn van een plaatsje in de wedstrijd. Aan de hand van de inschrijvingen wordt een realistisch tijdschema opgesteld en worden er voldoende pompoenen geprepareerd.

Inschrijven kan ENKEL via deze website. Makkelijk en snel. Meer info vind je hier...

Omwille van onverwacht veel inschrijvingen, zou de inschrijvingstermijn voortijdig afgesloten kunnen worden.
Tijdig inschrijven is de boodschap. Minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar.

Iedere deelnemer verleent, door zijn deelname, automatisch de toestemming tot publicatie van de foto's genomen tijdens de pompoenregatta en waarop de deelnemer eventueel zou kunnen voorkomen.
terug...Nog vragen? Als je nog blijft zitten met een vraag, aarzel niet om contact op te nemen met

Rudy Wouters van de Kastelse Kayak Klub op het nr. 0496/54.00.73
(op werkdagen bij voorkeur na 18u)

Of de Dienst Toerisme Kasterlee op het nr. 014/84.85.19.

Of per e-mail info@pompoenregatta.be
terug...